Regler for undervannsrugby

 

Kort beskrivelse av sporten
I dag består ett undervannsrugby lag av 15 spillere, der 6 spillere er i vannet, 6 er på innbytterbenken på land og de siste 3 spillerne er reserve og kan byttes inn i løpet av kampen.
Det er flytende bytter mellom vannet og innbytterbenken.

De 12 aktive spillerne er fordelt på 3 posisjoner. Vi har keeper, bekk og spiss. Av de 6 spillerne som er i vannet, så har du 2 keepere som rullere på å holde bøtta tett, 2 becker som beskytter keeperen på undersiden av bøtta og 2 spisser som beskytter over og generelt rundt bøtta.

Målene er metallbøtter som står på bunnen av bassenget og ballen er på størrelse med en håndball og veier ca 4 kg. Ballen er fylt med saltvann, noe som gjør at ballen synker. Banene kan variere i størrelse men er mellom 3.5-5 dype, 8-12m brede og 12-20m lange

Utsyr som benyttes er svømmeføtter, badehetter, maske, snorkel og lagdrakter. Undervannsrugby er en full kontaktsport der det meste er lov så lenge du er i kontakt med ballen. Det er ikke tillat med direkte farlig spill som angrep på utstyr, slag, spark etc. Når kampene spilles så er det 3 dommere som skal sørge for spillernes sikkerhet og at spiller går sin gang.

Internasjonale kamper varer 2x15 minutter effektiv tid. I Norge kan kampene variere litt i tid.

 


 

Les fullstendig Norske regler undervannsrugby på NDF sine sider her.
   

 

Internasjonale regler og dokumenter (CMAS UWR)