Historie

 

 

Klubben ble opprettet i 1967 som Boblen Sportsdykkerklubb, klubben begynte å spille undervannsrugby rundt 1978. Fra 1978 finner vi protokoller fra Bergens-turneringen i Norges Dykkerforbunds arkiver. Her deltok flere lag fra Bergen; Boblen, Bergen sportsdykkere, Studentenes undervannsklubb og Octopus. Aktiviteten i byen var på den tiden stor, hele fire lag fra Bergen konkurrerte mot hverandre!

 

I November 1980 var laget utenbys for å delta i det første vestlandsmesterskapet som ble arrangert. Det resulterte i en 5. plass.

 

I 1984 ble det arrangert pre-NM i Trondheim. Dette mesterskapet ble spillemessig et gjennombrudd for laget. Nå var laget fra Bergen å regne med for fullt!

 

Året etter ble NM-systemet lagt om slik at Boblen kunne delta på A-NM. For første gang ble A-NM arrangert i Sentralbadet i Bergen. Boblen havnet på en 4.plass.

 

Under Vestlandsmesterskapet i 1985 ble historiens første offisielle kamp mellom to damelag avholdt i Sentralbadet. Boblens og Moldes damer kjempet om å bli de første beste damene. Boblenjentene seiret!

I NM i Egersund skulle det skrives historie igjen. Boblenjentene vil for all tid bli stående som de første norgesmestere på kvinnesiden i undervannsrugby i Norge.

 

I 1985 startet en ny epoke i klubbens historie. Herrelaget begynte å reise utlands for å kjempe mot utenlandske lag.

 

I 1991 klarte herrelaget endelig å ta gull i NM i eget mesterskap i Sentralbadet i Bergen. Herrelaget hadde da overtatt plassen i toppen i Norge. I Egersund i 1992 forsvarte vi seieren fra året før og ble den første undervannsrugbyklubben i Norge som ble tildelt Kongepokalen.

 

I desember 1991 ble Boblen vinnere av det som da ble regnet for den hardeste konkurransen for klubblag; Felix-cup. Det var på den tiden kjent som undervannsrugby sitt uoffisielle verdensmesterskap. Tidligere samme år gikk herrelaget også til topps i PI-cup i København og fikk med seg en gedigen vandrepokal hjem til Bergen. På begynnelsen av 1990-tallet var Boblen i verdenstoppen i undervannsrugby for både damer og herrer!

 

-  Dette var historie frem til 1992  -

 

 

VI KOMMER MED MER OG NYERE HISTORIE!

UV-Rugby laget 1981.

Bak fra v.: Kåre Kongsvik, Geir Nese, Ove Furnes, Ottar Vågsholm, Tore Relling og Terje Løvøy.

Foran fra v.: Svein Taule, Gry, Bjørnø, Erik Guldbrandsen, Atle Bergesen og Olav Johansen.

Gullaget fra 1992 med kongepokalen.

Bak fra v.: Inge Turøy, Hans Olav Vikse, Rune Nilsen, Benjamin Vesterfjell, Jon Erling Nygård, Olav Grimstad og Steinar Hansen..

Foran fra v.: Spillende trener Trygve Eriksen, Jan Erik Stiansen, Geir Tenks og Mikael Lerøy.

Gamle logoen til klubben, ble skiftet ut med dagens logo.